preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login
Tražilica

Popis udžbenika

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395217
Danas: 47
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Prve videokonferencije učenika šestih razreda
Autor: Administrator , 6. 4. 2022.

Zahvaljujući eTwinningovom projektu "Pet koraka do istine" učenici šestih razreda Osnovne škole Drenje povezali su se sa svojim vršnjacima.

Tijekom videokonferencije učenici 6. a razreda predstavili su sebe i svoju školu učenicima 5. razreda Područne škole Kneževo, dok su učenici 6. b razreda imali školski sat s učenicima Osnovne škole „Sremski front“ Šid iz Srbije.

Šestaši iz Drenja su pripremili interaktivno predavanje o fenomenu akronomski nazvanog FOMO (engl. fear of missing out), koji se prevodi kao “strah od propuštanja”. Naime, djeca i mladi iz straha da ne bi propustili neki događaj na društvenim mrežama stalno provjeravaju obavijesti koje im pristižu na njihove profile ili u komunikacijske grupe.

Četiri učenice male baranjske škole predstavile su svoje stripove koje su izradile za Dan sigurnijeg interneta. Zajedno sa školskom knjižničarkom Marijanom Kuna objasnile su što je vijest i na koja pitanja odgovara. Učenici iz Šida, pod mentorstvom učiteljica Nataše Miljanović i Ane Hodak, objasnili su vrste influencera s obzirom na sadržaj koji objavljuju.

Ususret Danima medijske pismenosti, učenici iz Srbije i Hrvatske nastavljaju izrađivati materijale za zajednički e-časopis o medijskoj pismenosti i dezinformacijama. Prvi broj moći ćete prelistati krajem svibnja ove godine.

Učenici su se marljivo pripremali za videokonferenciju, a školska knjižničarka Vlatka Štrk i njihovi učitelji Evica Dernej i Goran Podunavac obećali su im još susreta s drugim školama kako bi nastavili razvijati prezentacijske, jezične, komunikacijske, digitalne i multikulturalne vještine.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju