preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login
Tražilica

Popis udžbenika

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395218
Danas: 48
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt Pet koraka do istine predstavljen na godišnjoj eTwinningovoj konferenciji
Autor: Administrator , 5. 11. 2021.

Dvodnevna godišnja eTwinningova konferencija “eTwinning i medijska pismenost: uključiva zajednica i inovativni IKT alati” održana je 4. i 5. studenoga 2021. u virtualnom okruženju u organizaciji Nacionalne organizacije za potporu eTwinningu koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Prvoga dana predstavljene su mogućnosti eTwinninga, održana su izlaganja na temu medijske pismenosti i dezinformacija te su dodijeljene nagrade COMET i Europska oznaka jezika.

Drugoga dana konferencije održana je serija radionica na temu medijske pismenosti te su predstavljeni Erasmus+ i eTwinning projekti u čijem je fokusu medijska pismenost.

Naš učitelj informatike Goran Podunavac predstavio je autorski eTwinningov projekt Pet koraka do istine koji je za cilj imao unaprijediti digitalne kompetencije učenika, poticati ih da preuzmu odgovornost za vlastitu sigurnost s naglaskom na osnaživanju i isticanju odgovornog ponašanja i digitalnog građanstva, kao i poučiti ih vrednovati i kritički analizirati različite medijske sadržaje kako bi znali tumačiti poruke (njihovu vjerodostojnost, pouzdanost i istinitost) u različitim medijima i na temelju njih donositi odgovorne odluke.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju