preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login
Tražilica

Popis udžbenika

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 335204
Danas: 5
Međunarodni dan ljubaznosti
Tihana Perić / datum: 16. 11. 2020. 19:04

Ljubaznost nije urođena djetetu. Dijete je po prirodi impulzivno, a da bi postalo ljubazno i pristojno, ono se mora naučiti ljubaznosti.

U sklopu eTwinning projekta "Me, Myself & I" (Ja i sva moja lica), učenici 2. i 3. razreda dotakli su se i teme ljubaznosti te naučili kako moramo biti ljubazni jedni prema drugima, prema svim živim bićima, našoj planeti, ali i prema samima sebi!

Više saznajte pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja u OŠ Drenje
Administrator / datum: 10. 10. 2020. 10:36

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada, a ove godine se odvija pod motom »Mentalno zdravlje za sve: veće ulaganje – veća dostupnost«. Osim podizanja svijesti o mentalnom zdravlju, cilj mu je potaknuti ulaganje u mentalno zdravlje, a time i dostupnost usluga namijenjenih mentalnom zdravlju što većem broju ljudi. 

Brojne aktivnosti u Osnovnoj školi Drenje tijekom ovog tjedna imale su za cilj razvijati samopouzdanje učenika kroz međusobnu suradnju, prepoznavanje vlastitih i tuđih osjećaja, njihovo razlikovanje i reguliranje na primjeren način – kroz igru, razgovore, rasprave… Više saznajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Fotovijest: Svjetski dan mentalnog zdravlja
BARBARA BUŠIĆ / datum: 10. 10. 2020. 10:19

Školska psihologinja Marija Jurić u hodniku naše škole postavila je četiri plakata u cilju podizanja svijesti o mentalnom zdravlju među učenicima Osnovne škole Drenje.

Ovo je samo dio aktivnosti  međunarodnog  e-Twinninga projekta ,,Me, myself & I” (Ja i sva moja lica), a u tjednu obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja.

Barbara Bušić, 7.b


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje eTwinning projekta "Me, Myslef & I" u medijima
Administrator / datum: 17. 9. 2020. 14:49

Psihologinja Marija Jurić i učitelj informatike Goran Podunavac predstavili su autorski eTwinning projekt "Me, Myself & I" u dvije radijske emisije. Također, brojni portali izvijestili su o našem međunarodnom projektu u kojem sudjeluje stotinjak škola iz Hrvatske i ostatka Europe. Više saznajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Prvi eTwinning projekt Osnovne škole Drenje
Administrator / datum: 10. 9. 2020. 19:11

U novu školsku godinu zakoračili smo s našim prvim međunarodnim eTwinning projektom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica").

Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih. Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti i primijeniti trenutno iskustvo. Također, dobit će priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Projektne aktivnosti s učenicima Osnovne škole Drenje provest će učiteljica hrvatskoga jezika Evica Dernej, pedagoginja Aneta Orešković Buljan, knjižničarke Tihana Perić i Vlatka Štrk, psihologinja Marija Jurić i učitelj informatike Goran Podunavac.

Osim na mrežnoj stranici Škole, radovi naših učenika bit će objavljeni i na TwinSpace stranici projekta "Me, Myself & I". Dosad se za sudjelovanje u projektu, čiji su autori naša psihologinja i učitelj informatike, prijavilo stotinjak škola iz osamr europskih zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije, Rumunjske i Turske. Veselimo se suradnji s drugim školama!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju