preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login
Tražilica

Popis udžbenika

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 344821
Danas: 27
Zajednička priča u sklopu eTwinning projekta Me, Myself & I
Administrator / datum: 27. 2. 2021. 15:40

Učenici 7.b razreda Alen Matanovac, Ana Milić i Lorena Dernaj okušali su se u pisanju zajedničke priče sa svojim vršnjacima u sklopu eTwinning projekta "Me, Myself & I".

Priča o 13-ogodišnjem dječaku Davidu Milleru nastala je tako da je svatko od učenika iz 23 razredna odjela napisao nekoliko rečenica u točno određeno vrijeme prema zadanom rasporedu nadovezavši se na prethodno napisano. Učenici su pisali na engleskom jeziku, a njihov uradak možete pročitati OVDJE.

Ponosni smo što je grafičko oblikovanje priče pripalo našoj školskoj knjižničarki Tihani Perić i vjerujemo kako ćete biti zadovoljni njezinim doprinosom.


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta
Administrator / datum: 14. 2. 2021. 13:41

Kliknite OVDJE i pogledajte kako smo obilježili Dan sigurnijeg interneta u Osnovnoj školi Drenje.


[OPŠIRNIJE]Naš drugi eTwinning projekt "Pet koraka do istine"
Administrator / datum: 27. 1. 2021. 21:15

Drugo obrazovno razdoblje u školskoj godini 2020./2021. započeli smo novim međunarodnim eTwinning projektom "Pet koraka do istine".

Cilj projekta je unaprijediti digitalne kompetencije naših učenika, poticati ih da preuzmu odgovornost za vlastitu sigurnost s naglaskom na osnaživanju i isticanju odgovornog ponašanja i digitalnog građanstva te općenito povećati znanje i razumijevanje problema koji se pojavljuju u području sigurnosti djece na internetu, kao i poučiti ih vrednovati i kritički analizirati različite medijske sadržaje kako bi znali tumačiti poruke (njihovu vjerodostojnost, pouzdanost i istinitost) u različitim medijima i na temelju njih donositi odgovorne odluke.

Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo dvadesetak škola iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Projektne aktivnosti u našoj školi s učenicima predmetne nastave provest će školska knjižničarka Vlatka Štrk, učiteljice hrvatskog jezika Mihaela Topić i Evica Dernej, te učitelji informatike Marko Berberović i Goran Podunavac. 

Veselimo se suradnji s drugim školama!


[OPŠIRNIJE]Mali znaci pažnje puno znače
Administrator / datum: 23. 12. 2020. 12:13

Kraju se primakla ova, najjednostavnije rečeno, neobična godina koja nam je svima donijela niz problema i iskušenja i postavila pred nas brojne prepreke i izazove. Odgovarali smo na njih kako smo znali i umjeli, tražili smo drugačija rješenja, usvajali neka nova znanja i vještine. Ipak, uslijed svega, nismo zaboravili ono najbitnije – činiti dobro.

Više fotografija pogledajte OVDJE!

U sklopu eTwinning projekta „Me, Myself & I“, učenici su napisali pisma podrške i izradili čestitke za prijateljske škole. Čestitke su razmijenjene s učenicima iz Požege, Oklaja, Krnjaka i Kamenmosta. Učenici nižih razreda su svoju kreativnost iskazali pomoću papira, šljokica, vune i perlica, a stariji su učenici pokazali svoje umijeće u baratanju digitalnim alatima pa su izradili čestitke u Canvi.

Kliknite OVDJE kako biste u zajedničkoj e-knjizi prijateljskih škola pročitali pedesetak pisama podrške. 

Osim što su pisma i čestitke učenika naše škole razveselile brojne učenike, uljepšale su blagdane i štićenicima Doma za starije i nemoćne u Osijeku koji su, zbog prodora koronavirusa, trenutno u potpunoj izolaciji.

Ostanite i dalje odgovorni, otvorite vaša srca i širite dobrotu. Pronađimo istinske vrijednosti, radujmo se malim stvarima i pomažimo drugima. Dopustimo da nam u ovo blagdansko vrijeme, sreća i veselje budu najsigurniji suputnici, obitelj najveća radost, a zajedništvo i ljubav najveća dragocjenost!

Tihana Perić, školska knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan ljubaznosti
Tihana Perić / datum: 16. 11. 2020. 19:04

Ljubaznost nije urođena djetetu. Dijete je po prirodi impulzivno, a da bi postalo ljubazno i pristojno, ono se mora naučiti ljubaznosti.

U sklopu eTwinning projekta "Me, Myself & I" (Ja i sva moja lica), učenici 2. i 3. razreda dotakli su se i teme ljubaznosti te naučili kako moramo biti ljubazni jedni prema drugima, prema svim živim bićima, našoj planeti, ali i prema samima sebi!

Više saznajte pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja u OŠ Drenje
Administrator / datum: 10. 10. 2020. 10:36

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada, a ove godine se odvija pod motom »Mentalno zdravlje za sve: veće ulaganje – veća dostupnost«. Osim podizanja svijesti o mentalnom zdravlju, cilj mu je potaknuti ulaganje u mentalno zdravlje, a time i dostupnost usluga namijenjenih mentalnom zdravlju što većem broju ljudi. 

Brojne aktivnosti u Osnovnoj školi Drenje tijekom ovog tjedna imale su za cilj razvijati samopouzdanje učenika kroz međusobnu suradnju, prepoznavanje vlastitih i tuđih osjećaja, njihovo razlikovanje i reguliranje na primjeren način – kroz igru, razgovore, rasprave… Više saznajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Fotovijest: Svjetski dan mentalnog zdravlja
BARBARA BUŠIĆ / datum: 10. 10. 2020. 10:19

Školska psihologinja Marija Jurić u hodniku naše škole postavila je četiri plakata u cilju podizanja svijesti o mentalnom zdravlju među učenicima Osnovne škole Drenje.

Ovo je samo dio aktivnosti  međunarodnog  e-Twinninga projekta ,,Me, myself & I” (Ja i sva moja lica), a u tjednu obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja.

Barbara Bušić, 7.b


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje eTwinning projekta "Me, Myslef & I" u medijima
Administrator / datum: 17. 9. 2020. 14:49

Psihologinja Marija Jurić i učitelj informatike Goran Podunavac predstavili su autorski eTwinning projekt "Me, Myself & I" u dvije radijske emisije. Također, brojni portali izvijestili su o našem međunarodnom projektu u kojem sudjeluje stotinjak škola iz Hrvatske i ostatka Europe. Više saznajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Prvi eTwinning projekt Osnovne škole Drenje
Administrator / datum: 10. 9. 2020. 19:11

U novu školsku godinu zakoračili smo s našim prvim međunarodnim eTwinning projektom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica").

Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih. Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti i primijeniti trenutno iskustvo. Također, dobit će priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Projektne aktivnosti s učenicima Osnovne škole Drenje provest će učiteljica hrvatskoga jezika Evica Dernej, pedagoginja Aneta Orešković Buljan, knjižničarke Tihana Perić i Vlatka Štrk, psihologinja Marija Jurić i učitelj informatike Goran Podunavac.

Osim na mrežnoj stranici Škole, radovi naših učenika bit će objavljeni i na TwinSpace stranici projekta "Me, Myself & I". Dosad se za sudjelovanje u projektu, čiji su autori naša psihologinja i učitelj informatike, prijavilo stotinjak škola iz osamr europskih zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije, Rumunjske i Turske. Veselimo se suradnji s drugim školama!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju